Canada

Herjer: Tusenvis evakueres

Tusenvis av mennesker har blitt drevet fra hjemmene sine i det vestlige Canada.

HERJER: Skogbranner herjer i det vestlige Canada. Her fra Lodgepole i Alberta torsdag 4 mai. Foto: NTB/Alberta Wildfire/Handout via REUTERS
HERJER: Skogbranner herjer i det vestlige Canada. Her fra Lodgepole i Alberta torsdag 4 mai. Foto: NTB/Alberta Wildfire/Handout via REUTERS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over 13 000 mennesker har evakuert idet skogbranner herjer i Alberta vest i Canada. Blant de verst rammede områdene er Little Red River Cree Nation nord i provinsen, der 20 hjem og politistasjonen ble tatt i brannen.

Også byen Drayton Valley med 7000 innbyggere, 140 km vest for provinshovedstaden Edmonton, var blant dem som ble evakuert torsdag kveld.

Fram til forrige uke var det kalde vårtemperaturer i det vestlige Canada, men det plutselige varme været forårsaket branner og flom. Enkelte steder var temperaturen 10-15 grader høyere enn gjennomsnittet for denne tida av året.

Den voldsomme skogbrannen ved Yosemite nasjonalpark i California har slukt over 6.555 mål med skog på under et døgn. Vis mer

- Dette er betydelig mer skogbrannaktivitet enn vi pleier å se på denne tida av året, sier Christie Tucker, kommunikasjonsansatt for Alberta Wildfire ifølge The Guardian.

Hun legger til:

- Det kommer til å bli varmere, det kommer til å bli mer vind og vi forventer ekstrem skogbrannaktivitet. Brannmenn er klare for det som kan blir en ekstremt utfordrende dag.

FLOM: MG Restaurant-Pub i Voss ligger under vann. Voss er en av kommunene som er hardest rammet av flommen på Vestlandet. Vis mer

Det er registrert 348 skogbranner i provinsen Alberta i år. Brannvesenet frykter at skogbrannene skal eskalere.

I provinsen British Columbia lengst vest i Canada har flommene skylt gjennom hus og stengt motorveier i flere av byene. Brannvesenet venter at oversvømmelsene vil forverres i løpet av helga med kraftig regnvær.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer