Herjes av ny hetebølge

Fredag ble det målt 54,4 grader i Death Valley i California, som er nær den høyeste temperaturen som har blitt målt på jorda noensinne. Myndighetene mobiliserer kraftig for å advare innbyggerne om ekstremvarmen.

REKORDVARMT: Denne illustrasjonen viser hvordan varmen rammet USA i juni, som er målt til den varmeste junimåned i USA noensinne. Foto: National Centers for Environmental Information
REKORDVARMT: Denne illustrasjonen viser hvordan varmen rammet USA i juni, som er målt til den varmeste junimåned i USA noensinne. Foto: National Centers for Environmental Information Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag ble det målt 54,4 grader celsius i Death Valley i Mojaveørkenen i den amerikanske delstaten California. Det er varslet at temperaturen vil stige til 55 grader de kommende dagene, noe som er nær den høyeste temperaturen som har blitt målt noe sted på jorda noensinne.

Den offisielle verdensrekorden ble satt i juli 1913 da det ble målt 56,7 grader i Death Valley. Den nest høyeste målingen ble gjort i Kebili i Tunisia i 1931, da det ble målt 55 grader. Det har imidlertid blitt stilt spørsmål ved påliteligheten til disse målingene.

Den høyeste pålitelige målingen fant sted i Death Valley i august 2020, da det også ble målt 54,4 grader celsius. Myndighetene opplyser at det ikke er sannsynlig at man vil nå 56,7 grader i Death Valley i løpet av helga.

Advarer

Dette er den tredje hetebølgen som herjer vestkysten av USA på bare tre uker. Nå mobiliserer lokale myndigheter kraftig for å motvirke konsekvensene av ekstremværet.

«54,4 grader var den høyeste temperaturen som ble målt i Death Valley i dag. Dersom dette sier noe om hvor varmt det vil bli lørdag og søndag, så bør dere følge disse advarslene: Ikke utsett deg selv eller nødetatene for fare denne helga!», skriver National Weather Service sin avdeling i Los Angeles på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer