Herman (71) ble løslatt etter 41 år i fengselsisolat

Sannsynligvis vil han ikke overleve til den nye rettssaken starter.

SYK: En dommer har beordret en ny rettssak for Herman Wallace, som ble dømt for drap i 1972 på grunnlag av svake bevis. Wallace er imidlertid så syk at han sannsynligvis ikke vil leve lenge nok til rettssaken. Foto: Lauren McGaughy / The Times-Picayune / AP Photo
SYK: En dommer har beordret en ny rettssak for Herman Wallace, som ble dømt for drap i 1972 på grunnlag av svake bevis. Wallace er imidlertid så syk at han sannsynligvis ikke vil leve lenge nok til rettssaken. Foto: Lauren McGaughy / The Times-Picayune / AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter hele 41 år på isolat i fengsel ble nå 71 år gamle Herman Wallace løslatt i går kveld, etter at en dommer hadde reversert drapsdommen han hadde på seg fra 1974.

- Jeg sa: Herman, du er en fri mann, sier Carine Williams, en av hans advokater til BBC News.

Det var dommer Brian Jackson, i delstatshovedstaden Baton Rouge, som tirsdag tok avgjørelsen som å løslate Wallace, etter at det hadde blitt kjent at kvinner ikke fikk være med i juryen under rettssaken, noe som strider med den amerikanske grunnloven.

Angola Three Herman Wallace ble sammen med Robert King Wilkerson og Albert Woodfox plassert på isolat etter drapet på en fengselsvakt i 1972, skriver motherjones.com. Wilkerson ble løslatt etter 29 år i isolat.

To tre mennene hevdet de ble utsatt for et angrep fra fengselsmyndighetene, og at de ikke ble dømt på grunnlag av bevis, men fordi de var medlem av Black Pathers, som organiserte seg mot dårlige forhold i fengslet Louisiana State Penitentiary, også kalt Angola.

De tre mennene har blitt kjent som Angola Three, etter navnet på fengselet de har sittet i, og Amnesty International er blant flere som har engasjert seg i saken til Wallace.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer