KAFFEKONGEN: Herman Friele har gått på en økonomisk smell i Drømmebakeriet. Fotograf: Eivind Yggeseth.
KAFFEKONGEN: Herman Friele har gått på en økonomisk smell i Drømmebakeriet. Fotograf: Eivind Yggeseth.Vis mer

Herman Friele tapte 25 millioner på Drømmebakeriet

I fjor gikk Herman Friele på en økonomisk smell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Herman Friele begynte salget av kaffeimperiet, Kaffehuset Friele i 2013. Frem til i år har forvaltningen av disse midlene gitt god lønnsomhet, men selv ikke den tidligere kaffekongen kan treffe hvert år.

Fra overskudd til tap

I tirsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at han gikk fra et overskudd på 56,4 millioner kroner i 2015, til et tap på 35 millioner kroner i 2016.

- I 2016 måtte vi ta et relativt stort tap i en investering i Drømmebakeriet. Vi solgte aksjene i fjor, og tapet endte på rundt 25 millioner kroner, sier Renate Hjortland, adm. direktør i Friele Gruppen, til Finansavisen.

Rir stormen av i eiendom

Familie-konsernet B. Friele & sønner sitter på en rekke eiendommer som først og fremst er lokalisert på Bryggen i Bergen. Oljekrisen førte til et svært vanskelig marked for utleie av kontorlokaler i Bergen. Ifølge Finansavisen har Friele-familien imidlertid klart å komme seg gjennom den tøffe perioden uten store problemer.

- Eiendomsselskapene som inngår i B. Friele & sønner går veldig bra. Vi har veldig god beliggenhet og alle våre bygg er plassert sentralt i sentrum av Bergen. Det er gode bygg med gode kvaliteter. Det har vært en del ledighet i randsonen i Bergen, men det det har vi sluppet unna, avslutter Hjortland.

Andre økonominyheter:
Sissener advarer mot fem aksjer
Meglerhus sabler ned kursmål – spår solid kursoppgang