MISTET NESA - MEN IKKE HODET: Med blodet sprutende klarte Hermann Bremer å tenke klart nok til å be teltkameratene legge den avbitte nesbiten på is, mens han forsøkte å stoppe blødningen. Foto: THORVALD BURMAN/EXPRESSEN
MISTET NESA - MEN IKKE HODET: Med blodet sprutende klarte Hermann Bremer å tenke klart nok til å be teltkameratene legge den avbitte nesbiten på is, mens han forsøkte å stoppe blødningen. Foto: THORVALD BURMAN/EXPRESSENVis mer

Hermann (47) fikk bitt av nesa - fikk sydd den på igjen

Hermann Bremer ble angrepet av hund under skitur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GÄLLIVARE/OSLO (Expressen/Dagbladet): Tyskeren Hermann Bremer (47), som bor halve året i Lofoten med sin norske kone, hadde vært ute på tur i to dager i svenske fjell da den grufulle episoden skjedde.

En hund gikk til angrep og beit av en del av nesa.

- Blodet sprutet, sier Hermann Bremer til Expressen. Han la ut på skituren fra Abisko i Lappland nord i Sverige på torsdag. Etter ei natt i Abiskojaure fortsatte han på Kungsleden, en populær vandringsvei i de svenske fjellene. Da han ankom Alesjaure var han sliten, og søkte ly i et telt langs veien.

- Det var fire personer der, og jeg var ganske sliten. Jeg dro til teltet og spurte om jeg kunne få et glass vann. Jeg ble invitert inn i teltet, og ble veldig glad for det, sier Bremer.

La nesa i ispose I tillegg til de fire mennene, som hadde en lang reise bak seg, fantes det også en hund i teltet.

- Jeg skulle til å sette meg, og det var litt trangt i teltet så jeg bøyde meg ned. Da hoppet hunden opp og beit meg i nesa. Blodet begynte å sprute, sier 47-åringen.

Utrolig nok klarte han å beholde fatningen, og ba samtidig en av de andre i teltet om å legge den to-tre centimeter store biten av nesa i en plastpose med is.
 
Luftambulanse ble varslet, og Bremer ble fraktet i sjukehus i Gällivare i all hast. På sjukehuset ble nesebiten sydd på plass igjen, og skadene anses som moderate.

På sykesenga dagen etter det brutale angrepet konstaterer 47- åringen at det sannsynligvis blir nødvendig med plastisk kirurgi for å gjenopprette ansiktet.

- Kunne blødd i hjel - Hva tenkte du da hunden beit?

- Jeg tenkte at jeg måtte stoppe blødningen og kastet meg ut av teltet for å kjøle ned nesa. Hvis jeg ikke hadde stoppet blødningen, hadde jeg blødd i hjel, sier Bremer. Men turgåeren er ikke bitter etter hendelsen, verken overfor eieren eller hunden i teltet. Han har
så langt ikke valgt å politianmelde saken.