ANKER IKKE: Den tidligere gruvesjefen i Store Norske Robert Hermansen er dømt til to års fengsel for å ha motatt til sammen 3,9 millioner kroner fra Kristian Jebsens rederi. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX
ANKER IKKE: Den tidligere gruvesjefen i Store Norske Robert Hermansen er dømt til to års fengsel for å ha motatt til sammen 3,9 millioner kroner fra Kristian Jebsens rederi. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIXVis mer

Hermansen anker ikke korrupsjonsdom

Tidligere Store Norske-direktør Robert Hermansen anker ikke korrupsjonsdommen på to års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hermansen ble i Nord-Troms tingrett tidligere denne måneden dømt til to års fengsel og til å betale tilbake 3,9 millioner kroner som han uberettiget har mottatt fra Kristian Jebsens rederi.

- Som jeg har gitt uttrykk for før, har jeg ikke lyst til å bruke mer tid på denne saken. Jeg synes dommen er uforholdsmessig streng, men jeg vil ikke bruke det neste året på ankesak, sier Hermansen til NRK.

Han innrømmet i tingretten at han hadde mottatt nær fire millioner kroner fra Kristian Jebsens Rederi As som hadde en avtale med Store Norske, men sa at han så på pengene som et privat lån.

Pengene ble gitt som usikrede lån over fire utbetalinger i årene 2006 til 2008. I dommen slo tingretten fast at selv om ytelsene var utformet som lån, hadde de stor økonomisk verdi. I tillegg var underleverandørens styreformann, nå avdøde skipsreder Atle Jebsen, nær venn av Hermansen. Ingen ut over de to kjente til lånene.

Tingretten kom til at Hermansen må dømmes hardt fordi han var øverste administrative leder i et stort selskap med en årlig omsetning på mellom 1 og 2 milliarder kroner. Fengselsstraffen ble imidlertid satt noe mildere enn aktors påstand på fengsel i to år og åtte måneder, fordi Hermansen tilsto forholdet.

Heller ikke Økokrim har valgt å anke dommen fra tingretten.

- Vi er tilfreds med dommen, sier førstestatsadvokat i Økokrim, Bård Thorsen.

(NTB)