Hermansen endelig i mål

Alt bråket rundt Telia-Telenor har svekket det nye selskapet overfor kapitalmarkedet, fastslo Tormod Hermansen etter at de svenske og norske eierne i dag kom fram til enighet om sammenslåingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg regner med at EU-kommisjonen vil godkjenne avtalen, sier Hermansen, som bekrefter at Telia-Telenor hare sagt seg villig til å selge sin kabel-TV-virksomhet, slik kommisjonen har krevd.

Telenor og Telia vil også imøtekomme EU-kommisjonens krav om å slippe konkurrentene til på telelinjene helt fram til husstandene, sa Hermansen.

- Det er nå kontakt mellom oss og EU-kommisjonen. Den eneste usikkerhet som nå kan oppstå må eventuelt komme fra Brussel, men jeg regner ikke risikoen for dette som stor, sa han.

Seierherre

Hermansen passet seg godt for å triumfere, men fremsto likevel som telekampens seierherre, smilende og avslappet.

- Jeg er spesielt glad for at den svenske næringsminister Bjørn Rosengren uttrykker sin fulle tillit og «stød» til meg. All tvil om min stilling skulle nå være ryddet av veien, sa den påtroppende konsernsjefen.

Kapitalmarkedet

- Mediakjøret de siste ukene vil nok ha direkte og uheldige virkninger på tilliten til det fusjonerte selskapet i kapitalmarkedet. Nå må vi jobbe aktivt for å gjenopprette tilliten. Det kan kanskje føre til at børsnoteringen av Telia-Telenor blir noe utsatt, mente Hermansen.

Hermansen la ikke skjul på at de fleste problemene i fusjonsprosessen siden avtalen ble undertegnet i mars, har oppstått på svensk side - også overfor EU-kommisjonen.

Selv tar han sikte på å holde ut i konsernsjefstillingen i tre til fem år.

- Beholder du barten? spurte en journalist.

- Ja, svarte Hermansen.

(NTB)

FORNØYD: Konsernsjef Tormod Hermansen har nådd målet, og kan benytte anledningen til å sole seg i glansen.