Hermansen går

Konsernsjef Tormod Hermansen planlegger sin avgang som toppsjef i Telenor. Det er ventet at han forlater selskapets sjefsposisjon etter at selskapet er børsnotert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsernsjef Tormod Hermansen vil sannsynligvis gå av etter at Telenor er blitt børsnotert. Avgangen vil være velregissert, og etterfølgeren vil være klar, skriver bladet Computerworld i dag.

- Det ville vært en katastrofe dersom han går av før børsintroduksjonen, men vi er nå i startfasen av tilretteleggingen av introduksjonen på Oslo Børs og børser i USA. Tormod tenker nå på sitt eget ettermæle. Han vil derfor ikke gå før han har fått konsernet børsnotert, sier en sentralt plassert Telenor-leder til bladet.

Etter det bladet kjenner til, vil avgangen være godt regissert, og styret vil ha etterfølgeren klar.

Nordvik et hett navn

Det spekuleres derfor nå på hvem som blir Hermansens etterfølger. Mange av Telenor-lederne på nivået under Hermansen er klare kandidater - hete navn som nevnes i denne sammenheng er direktørene Arve Johansen, Jon Fredrik Baksaas, Jan Edvard Thygesen og Jan Kåre Pedersen.

Samtidig blir det snakket om at Telenor-konsernet trenger en leder utenfra. Arbeiderparti-kameratene Harald Norvik (ex Statoil) og generaldirektør Egil Myklebust i Norsk Hydro kan være aktuelle hvis Stoltenberg-regjeringen skulle legge vekt på dette ved ansettelse av den nye konserlederen. Noe av de friskeste navnene som stadig oftere blir nevnt, er Glamox-sjef Christian Thommessen.

På børs

Den sentralt plasserte Telenor-kilden sier til bladet at Hermansen ikke er så opptatt av om Telenor blir priset til 150, 200 eller 250 milliarder. Det viktigste er at han vil bli husket som mannen som dro Norges desidert mest verdifulle selskap på børs, sier en sentral telenorleder til Computerworld.

Samferdselsdepartementet ønsker foreløpig ikke å kommentere saken.

I HARDT VÆR: Tormod Hermansen gikk på en smell i Telia/Telenor-fusjonen.