Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hermansen gikk glipp av 30 mrd.

Konsernsjef Tormod Hermansen vurderte for to år siden å kjøpe seg inn i et amerikanske mobilselskap. Telenor droppet planene. Nå er selskapet solgt, og Telenor ville tjent 30 milliarder kroner på salget, hadde de investert penger i selskapet i 1998.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I stedet er det finske Sonera som kan glede seg. Da Telenor ikke gikk inn i selskapet Aerial, gjorde finnene det i stedet. Gjennom to år har Sonera-ledelsen investert rundt 1,5 milliarder kroner i det amerikanske mobilkjøpet.

Nettogevinster etter at videresalg av aksjeinvesteringen er 31,5 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi kommenterer ikke slike historier. På samme måte som vi heller ikke kommenterer spekulasjoner hvor vi kan komme til å investere, sier Kai Rosenberg, fungerende pressetalsmann i Telenor til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen gikk finnene inn i Aerial med en eierandel på 19,4 prosent. Selskapet ble senere kjøpt av mobilselskapet Voicestream. Betalingen var kontanter og en aksjepost på 7,9 prosent i Voicestream.

Nå skal også dette selskapet kjøpes opp. Deutsche Telekom har lagt inn et bud på 55,7 milliarder dollar. Nok en gang er betalingen kontanter og aksjer, verdt 21,8 milliarder for Sonera.

Telenor trenger kapital, og planlegger børsnotering til høsten for å hente inn friske penger. Aksjegevinsten på over 30 milliarder kroner, som nå går til Finland, hadde sikkert fått ben å gå på i Telenor.

(Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media