Hermansen lei seg, hadde de beste hensikter

BRUSSEL (NTB): - En ubehagelig og lei episode, sier Telenors konsernsjef Tormod Hermansen. Han forstår kritikken som reises mot ham, og beklager orienteringen til opposisjonen i Stortinget om de avbrutte fusjonsplanene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Telenor-sjefen forstår at orienteringen til opposisjonen kunne oppfattes som manglende lojalitet.

 Hermansen og Lars Berg, sjefen for svenske Telia, var onsdag i Brussel for å gi konkurransekommissær Karel van Miert en første orintering om fusjonssplanene. Van Miert ville etter møtet ikke si noe om eventuelle krav fra EUs side for å godkjenne sammenslåingen.

 - Jeg innser at det ville ha vært klokt å orientere statsråd Odd Einar Dørum om at jeg ville informere andre partier om fusjonsforhandlingene. Partiene i regjeringen var selvsagt allerede orientert, sier Hermansen.

Mente vel

Han poengterer at han aldri hadde til hensikt å gjøre noe galt, men at han ga Arbeiderpartiet og Høyre en kortfattet orientering, i full fortrolighet, av frykt for at saken snart ville lekke ut.

 - Mange kjente til at regjeringen hadde besluttet å stanse fusjonsforhandlingene, og noe slikt lar seg ikke holde hemmelig, sier Hermansen om bakgrunnen for sin framgangsmåte. Nå tar han selvkritikk og trekker den lærdommen at han i framtiden skal være aktpågivende og uhyre varsom i saker som denne.

  - Jeg vil sørge for at en slik situasjon ikke oppstår en gang til, sier konsernsjefen.

Mer enn formelle regler

Hermansen gjentar at han bare handlet ut fra det han oppfattet som Telenors beste og hevder at han ikke har satt seg ut over formelle regler. Men han erkjenner at det i saker som denne ikke bare er formaliteter som gjelder.

 - Det er i seg selv kjedelig å måtte beklage noe som fra min side bare var ment å skulle være i selskapets interesse, sier en angrende Hermansen.

<B>Tormod Hermansen
FORSTÅR KRITIKKEN: Tormod Hermansen beklager at han ikke gikk rett til samferdelsministeren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer