Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hermansen provoserer Sp

- Telenor-Telia skal ikke drive distriktspolitikk, sier Tormod Hermansen, påtroppende administrerende direktør i det fusjonerte selskapet, til Svenska Dagbladet. Utsagnet får Senterpartiet til å se rødt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hermansen kommer med sine utsagn i et intervju med den svenske avisen. Han beroliger investorer som vurderer å satse penger på Telenor-Telia, og sier at de ikke trenger å frykte at han vil føre distriktspolitikk.

- Selskapet skal drives på rene markedsmessige vilkår, fastslår Tormod Hermansen, som nå er konsernsjef i Telenor.

- Dette høres ikke ut til å stemme med vår politikk, og det stemmer heller ikke med den pressemeldingen Samferdselsdepartementet sendte ut om fusjonen. Dette bryter med forutsetningene for regjeringens innstilling til den, sier Senterpartiets samferdselspolitike talskvinne Jorunn Ringstad til NRK Dagsnytt.

Norske og svenske myndigheter kan legge distriktspolitiske føringer i det fusjonerte selskapets vedtekter, men det vil gjøre Telenor-Telia lite attraktivt som ivesteringsobjekt på børsen, melder NRK.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media