Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hermansen tar tak i kabelbrudd

Tele-Tormod har personlig tatt tak i kabelskandalen som rammet telefonabonnenter i Agder-fylkene i går. På et oppvaskmøte i dag sa Hermansen klart i fra at han i framtiden ikke vil akseptere at et enkelt kabelbrudd skal få så omfattende konsekvenser som i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange stiller seg nå spørsmål om hvordan samfunnets infrastruktur kan være så sårbart at det kan knekke sammen bare ved et enkelt kabelbrudd.

Tormod Hermansen likte heller ikke det han opplevde, og samlet i dag ledelsen for ansvarlige virksomheter til evaluering av det som skjedde i går. Nylig la Kåre Willoch fram en rapport fra Sårbarhetsutvalget om landets sikkerhet, i lys av en ny tid der datamaskiner spiller en sentral rolle i samfunnet. Sammen med overvåkingssjefens krasse kritikk, framsatt i VG i dag, gjør det at Telenor nå tar kabelspørsmålet svært alvorlig.

- Vi er beroliget ved at Telenor har tatt saken meget alvorlig, og satt ned et ekspertutvalg som skal evaluere uhellet og komme med forslag til forbedringer, sier statssekretær Eirin K. Sund i Samferdselsdepartementet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media