Hermansen tok styringa

STOCKHOLM/OSLO (Dagbladet): Tormod Hermansen satt selv ved årene da Telia-Telenor-fusjonen ble rodd i land på Sveriges næringsminister Björn Rosengrens kontor natt til i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen timer seinere smilte både norske og svenske ministrer og Hermansen satt som konsernsjef i telegiganten.

Da Sveriges næringsminister Björn Rosengren trengte hjelp til å legge de siste kortene i fusjonskabalen ringte han nemlig ikke til sin kollega og medeier, samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll.

Mannen han trengte i det topphemmelige møtet var Tormod Hermansen.

De seine nattetimene i Stockholm skal ha vært svært arbeidsomme, men gemyttlige. Ministeren serverte svenske smörgossar , Vichy Nouveau og noen pils. Og med Hermansen til stede falt de siste brikkene på plass.

- Vi måtte få en løsning, og jeg tenkte at den jeg måtte prate med var Tormod. Han kan disse tingene, og sammen gikk vi gjennom det vi (eierne, red.anm.) var uenige om, sier næringsminister Björn Rosengren.

- Ville det ikke vært mer naturlig at medeier Fjærvoll var til stede?

- Vi hadde telefonisk kontakt med Fjærvoll og styreformann i Telenor, Arnfinn Hofstad, hele veien, sier Rosengren.

Overfor Dagbladet bekrefter Tormod Hermansen at han i realiteten hadde gitt opp hele fusjonen.

- Da jeg reiste til Stockholm onsdag ettermiddag regnet jeg med at jeg ville få beskjed om at fusjonen var avblåst. Derfor ble jeg gledelig overrasket over at Rosengren virkelig viste vilje til å gjennomføre fusjonen, sier Hermansen.

Sammen med sin rådgiver Heidi Kvernevik meldte Hermansen seg på Rosengrens kontor i halvsjutida onsdag kveld. Først nærmere klokka tre natt til i går, var det Hermansen betegner som oppklarende samtaler - ikke forhandlinger - fullført og Rosengrens brev til samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll undertegnet.