Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hermansen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tormod Hermansen har bestemt seg for å gå av som sjef for Telenor. Han nærmer seg 62 år. Så skal han på studietur til utlandet, og så går han løs på andre oppgaver. Heller ikke som 62-åring er Hermansen som andre.
  • Hermansen har vært en omstridt mann. Han var arbeidersønnen og superbyråkraten som overtok Televerket, og som gir fra seg et delprivatisert og børsnotert Telenor. Han hentet seg nederlag i Sverige, og gikk bak regjeringen Bondeviks rygg. Men han var ustoppelig. Slikt blir det ikke bare venner av. Men ingen skal frata ham hovedæren for at Telenor i dag framstår som en moderne storbedrift som hevder seg godt i et knalltøft internasjonalt marked. Hermansen er blitt betegnet som en av strategene i den nye sosialdemokratiske samfunnsmodellen. Men det prosjektet han har gjennomført, blir i dag omfavnet av langt flere enn hans egne partifeller.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!