Heroin for 100 millioner ble hittegods

Funnet på rullebåndet på Værnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norges nest største heroinbeslag er gjort på hittegodskontoret på Værnes. Personalet hos SAS Braathens gjorde store øyne da en blytung koffert som ingen hentet på rullebåndet, inneholdt 50 kilo heroin.

Beslaget har en gateverdi på om lag 100 millioner kroner, melder VG.

Først om noen dager vil resultatene av prøver hos Kripos være klare. Men overbetjent Jan Erik Svendsen ved Stjørdal lensmannskontor sier at det er mistanke om narkotikasmugling, og VG vet at hurtigtester viser at det er heroin i den herreløse kofferten.

Det er flere uker siden kofferten kom til Norge, trolig til Værnes. Den lå dem dager på flyplassen før den ble sendt videre som uavhentet bagasje.

All uavhentet bagasje med SAS Braathens blir sendt selskapets regionale bagasjekontor på Værnes.

Avdelingen har fått tre-fire ganger så mange kolli å håndtere i sommer på grunn av bagasjekaos på flyplassene. Derfor har det tatt tid å åpne alle uavhentede kofferter.

I hele fjor ble det beslaglagt 36 kilo heroin i Norge - fordelt på 1138 enkeltsaker. Det er det laveste årsbeslaget siden 1993.

Det største heroinbeslaget noen gang ble gjort i Oslo i mai 2004. Da ble det funnet 61 kilo i 64 pappkartonger som ble brukt til å frakte heroin fra Tyrkia til Norge.

En 30 år gammel mann med tilknytning til det albanske kriminelle miljøet er dømt til 18 års fengsel som hovedmann i saken.