Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Heroin i vagina

En kvinne (22) må møte i Nord-Troms tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge gjerningsbeskrivelsen i tiltalen har kvinnen, som er irakisk asylsøker, oppbevart heroinen i vagina under en tur fra Jessheim til Tromsø, skriver Nordlys. 

En annen imann, en 35 år irakisk asylsøker er medtiltalt i saken.

Ifølge tiltalen har kvinnen vært kurer og fraktet heroinen på anmodning fra 35-åringen.

Rettssaken i Nord-Troms tingrett er berammet til onsdag og torsdag i neste uke.

Torstein Lindquister som skal være aktor i saken, er ifølge Nordlys tilbakeholden med å gi opplysninger ut over det som framgår av tiltalen.

Tiltalen mot begge de tiltalte gjelder grov narkotikaforbrytelse. Saken anses grov fordi det dreier seg om et betydelig heroinparti.

Ut fra de priser som ble opplyst i en heroinsak som gikk for retten i fjor, snakker vi om betydelig pengeverdier for 179 gram heroin når det selges i små kvanta til heroinmisbrukere. Ut fra det som ble opplyst i retten i juni i fjor kalles en brukerdose i Tromsø en såkalt 500-bag. Det vil si 1/10 gram heroin. Et dagsforbruk for mange heroinmisbrukere er tre 500-bager. Solgt i 500-bager koster altså ett gram heroin 5000 kroner. Solgt i 1/4 gram er prisen per gram 4000 kroner. Solgt i 1/2 grams pakker er gramprisen 3000 kroner. Solgt i hele gram er prisen 2500 kroner. Solgt i hele gram snakker vi altså om en verdi på nærmere 450.000 kroner.