- Heroin på resept kan redde liv og familier

Eksnarkomane Nini Stoltenberg støtter Rusutvalget som vil la leger dele ut heroin til narkomane.

VAR  PÅ GATA: Nini Stoltenberg har flere år med heroinavhengighet bak seg og støtter rusutvalgets forslag om heroin på resept fra leger til narkomane. Hun er lillesøster til statsminister Jens Stoltenberg og datter av utvalgets leder Thorvald Stoltenberg. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
VAR PÅ GATA: Nini Stoltenberg har flere år med heroinavhengighet bak seg og støtter rusutvalgets forslag om heroin på resept fra leger til narkomane. Hun er lillesøster til statsminister Jens Stoltenberg og datter av utvalgets leder Thorvald Stoltenberg. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Jeg håper ikke vi får en ny debatt på 20 år om det er rett å gi syke medisinen de trenger, sier Nini Stoltenberg, som i flere år på 90-tallet var heroinavhengig, til Dagbladet.

Sammenlikner med insulin Nini Stoltenberg er lillesøster til statsministeren og datter av Rusutvalgets leder, Thorvald Stoltenberg.

- Det er klart jeg har kommet med innspill, men utvalget har snakket med en rekke personer og fagmiljøer. Jeg hørte om reseptforslaget deres først på Facebook etter NRK-saken, sier hun.I går brakte NRK den første lekkasjen fra regjeringens Rusutvalg. De retter sterk kritikk mot dagens tilbud for narkomane, blant annet for dårlig psykiatrisk oppfølging og manglende samarbeid på tvers av fagmiljøene.

I tillegg kom forslaget om å gi leger rett til å skrive ut resept på heroin til narkomane pasienter.  Det vil skape debatt, både innad i regjeringen, blant fagfolk og blant velgerne.

Nini Stoltenberg mener debatten må ta utgangspunkt i at rusavhengighet er en sykdom.

- Når debatterte vi om diabetikere skulle få insulin gratis på resept, eller om kreftrammede skulle få cellegiften de trenger for å bli friske? Heroinavhengige er en pasientgruppe og legene må få tillit, sier Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer