Heroinbeslag tjuedoblet

Tollvesenet kan ikke forklare hvorfor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tollerne har tjuedoblet heroinbeslagene ved grensen per oktober i år, sammenlignet med samme tid i fjor. Det aller meste er tatt ved Svinesund.

45 kilo heroin er tatt ved utgangen av oktober i år, fordelt på 41 beslag.

I fjor var det 14 beslag i årets ti første måneder, noe som resulterte i en fangst på 2,3 kilo.

Kontorsjef Wenche Fredriksen for Tollregion Øst-Norge sier til NRK at det er vanskelig å forklare hvorfor det er så stor økning i heroinbeslag i år.

- I fjor tok vi mye amfetamin, og lite heroin. Nå tar vi mye heroin, men det har ikke skjedd noen trendendringer eller noe endret modus, så det er vanskelig å forklare hvorfor dette skjer, sier hun.

Når det gjelder amfetamin er det ved utgangen av oktober i år beslaglagt 274 kilo i 95 beslag, mot 295 kilo i 124 beslag på landsbasis i fjor.

(NTB)

OSLO 20020910 Heroinbeslag: Kripos viser fram Norgeshistoriens største heroinbeslag på 35 kilo. Tiltalen mot de to tiltalte ble trukket da politiet fryktet for livet til sine informanter.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
OSLO 20020910 Heroinbeslag: Kripos viser fram Norgeshistoriens største heroinbeslag på 35 kilo. Tiltalen mot de to tiltalte ble trukket da politiet fryktet for livet til sine informanter. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer