Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Heroinsak ble liggende hos politiet i fire år

Den tiltalte kvinnen slapp dermed fengselsstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En heroinsak som kunne gitt ubetinget fengselsstraff i flere år ble liggende hos politiet i fire år. Det endte opp med at retten idømte den tiltalte kvinnen fire måneders ubetinget fengsel.

Dermed kan den 35-årige kvinnen nå gå fri, ettersom dommen anses som sonet ved det 118 dager lange varetektsoppholdet hun har hatt, skriver Stavanger Aftenblad.

Hovedforhandlingene mot den herointiltalte kvinnen var først berammet til januar 2007, men da lot det seg ikke gjøres å få stevnet kvinnen. Nye forhandlinger ble lagt til juni samme år, men måtte utsettes på grunn av forhold hos politiet.

- Saken er deretter blitt liggende hos politiet inntil den ble oversendt retten 11. februar 2011, heter det i dommen fra Stavanger tingrett.

Retten lar seg ikke imponere av politiets innsats i saken.

- Det er et brudd på bestemmelsen i Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen om at en straffesak skal avvikles innen rimelig tid, skriver en enstemmig tingrett.

Dommen gjelder hovedsakelig kjøp og oppbevaring av betydelige kvanta heroin. Det største partiet på 118,9 gram forsøkte kvinnen sammen med sin bror å oppbevare på Oslo Lufthavn Gardermoen, men de ble pågrepet på vei til et toalett på flyplassen 21. juni 2006. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media