Heroinsmuglerne går fri for politiet

Politiet beslaglegger trolig kun rundt tre prosent av all heroinen som smugles inn til Norge.

ÅPENLYS BRUK I OSLO:  Bare tre prosent av de 1500 kiloene som smugles inn til Norge havner hos politiet. Inneklemt mellom Oslo Sentralstasjon og Den Norske Opera, midt i Norges mest trafikkerte trafikkmaskin ligger «Nåleputa», et sted som har vært populært blant rusmisbrukere. Foto: Espen Røst / Dagbladet
ÅPENLYS BRUK I OSLO: Bare tre prosent av de 1500 kiloene som smugles inn til Norge havner hos politiet. Inneklemt mellom Oslo Sentralstasjon og Den Norske Opera, midt i Norges mest trafikkerte trafikkmaskin ligger «Nåleputa», et sted som har vært populært blant rusmisbrukere. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I fjor beslagla politiet og tollvesenet 45 kilo heroin i Norge. Statens institutt for rusmiddelforskning (Sirus) anslo i 2009 er det årlige forbruket av heroin her i landet var på 1500 kilo, skriver Aftenposten.

- Dette er vanskelig å anslå, men vi har ikke data som gir oss grunnlag for å si at det har vært vesentlige endringer de siste årene etter 2009, sier Anne Line Bretteville-Jensen, forskningsleder ved Sirus.

Det betyr at kun tre prosent av de 1500 kiloene havner hos politiet.

I løpet av ni uker fra desember i fjor til midten av februar i år beslagla politiet nesten 35 kilo heroinholdig pulver i Oslo. Denne heroinen har en innkjøpsverdi opp mot ni millioner kroner, og gateverdien kan være opp mot 35 millioner kroner.

- Det er åpenbart at aktørene føler seg for trygge og at det er flere store partier som smugles inn. Vi konstaterer at risikoen for å bli oppdaget ikke har vært tilstrekkelig, sier Einar Aas, politiinspektør ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Ifølge avisen kommer det meste av heroinen som smugles til Norge, fra Afghanistan via Tyrkia og videre langs det som kalles «Balkan-ruten» til Vest-Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer