Vestlundveien ungdomssenter i Bergen

Heroinsprøyter, narkofest og luksusbiler. Legges ned etter knusende rapport

Ståtsråden beordrer nedleggelse av Vestlundveien ungdomssenter. Nå vil hun granske alle landets adferdsinstitusjoner etter Dagbladets avsløringer.

JENTEROM: Slik så det ut på rommet til en beboer på Vestlundveien ungdomssenter i 2015. Foto: Privat
JENTEROM: Slik så det ut på rommet til en beboer på Vestlundveien ungdomssenter i 2015. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er bekymringsfullt for meg at verken Bufetat vest, Bufdir eller Fylkesmannen i Hordaland har fanget opp og tatt tak i de alvorlige forholdene som framkommer av rapporten, sier barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) til Dagbladet.

8. mai, i kjølvannet av Dagbladets mange avsløringer om Vestlundveien ungdomssenter, opplyste barne- og likestillingsministeren om at det etableres ei hurtigarbeidende ekspertgruppe som skal vurdere om tilbudet på Vestlundveien ungdomssenter er forsvarlig.

Fredag fikk barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) granskingsrapporten på sitt bord. Samme dag gikk avdelingslederen ved Vestlundveien formelt av.

Rapporten konkluderer med at driften på Vestlundveien ungdomssenter ikke er forsvarlig og at beboere ikke får forsvarlig behandling.

Legges ned

Derfor har statsråden bestemt at Vestlundveien ungdomssenter, som har vært midlertidig stengt siden 9. mai, umiddelbart skal legges ned.

I korte trekk viser rapporten at terskelen har vært for høy når det gjelder å begrense ungdommenes frihet på Vestlundveien ungdomssenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer