- Heroisk og elegant utført jobb

Obama hyller heltepiloten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs påtroppende president Barack Obama stiller seg i køen av folk som hyller innsatsen til kaptein Chesley Sullenberger, som foretok den fantastiske nødlandingen på Hudson-elva i New York torsdag.

Obama ringe til Sullenberger og roste ham for hans «heroiske og elegant utførte jobb», som førte til at samtlige av de 155 om bord kom fra krasjet med livet i behold.

Obama hadde en fem minutter lang samtale med Sullenberger i går.

- Obama takket også resten av besetningen og de mange redningsarbeiderne i New York som deltok redningsarbeidet, sier Obamas talsmann Robert Gibbs.

Sullenberger har blitt overøst med hyllinger, og flere medier har gitt ham navnet «helten fra Hudson».

Etter den mirakuløse nødlandingen har den tidligere jagerflypiloten blitt oppringt av både president George W. Bush og New Yorks borgermester Michael Bloomberg.

Sullenberger har imidlertid fått munnkurv fra flyselskapet US Airways, og får ikke uttale seg til offentligheten før ulykken er ferdig gransket.


(NTB)

<strong>HYLLES SOM HELT:</strong> Chesley B. Sullenberger III, «Sully» blant venner, var rett mann bak spakene da flyet mistet begge motorene. Foto: REUTERS/Safety Reliability Methods/Scanpix
HYLLES SOM HELT: Chesley B. Sullenberger III, «Sully» blant venner, var rett mann bak spakene da flyet mistet begge motorene. Foto: REUTERS/Safety Reliability Methods/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer