Herøy kirke brant ned til grunnen

Store verdier gikk tapt da Herøy kirke i Møre og Romsdal brant ned til grunnen i natt. Det var ikke synlige spor etter innbrudd i kirken, og politiet tror ikke brannen var påsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannårsaken er ikke kjent, men politiet tror brannen kan ha startet i det elektriske anlegget. Det var dessuten tordenvær i området natt til i dag, opplyser politiet i Ulstein og Hareid. Ingenting tyder på at det har vært innbrudd i kirken i natt. Alle dører var låst da brannmannskaper kom til kirken.

Nærmere åstedsgranskning er umulig på grunn av glødende brannruiner, men politiet regner med at etterforskningen kan fortsette i morgen tidlig.

Kunstskatter brant opp

Blant gjenstandene som gikk tapt i brannen var en døpefont fra 1572 og en altertavle fra 1600-tallet. Disse gjenstandene var opprinnelig fra steinkirken som ble oppført på Herøyholmen på 1100-tallet.

Flere kunstgjenstander fra 1700-tallet brant også opp. Herøy kirke var en trekirke fra 1916.

- En stund var seks-sju hus utsatt, men brannvesenet gjorde en god jobb, og sørget for at flammene ikke fikk spre seg, sier fungerende sogneprest Jens Terje Johnsen til NTB.

Flere hundre tilskuere var kommet til da kirken til slutt falt sammen.

Sorg i menigheten

Folk som flokket seg rundt brannstedet søkte til presten for å snakke om hendelsen.

- Det var mange som hadde behov for å snakke. Når kirken vår brenner ned midt under julehøytiden, så gjør det ekstra sterkt inntrykk, sier Johnsen til NTB.

Dagbladet :på nettet