Herredsrett tror på kur:

TROMSØ (Dagbladet): 46-åringen stjeler småting og vet det er galt, men greier ikke å slutte. Salten herredsrett mener medisinsk behandling kan frata ham lysten til å stjele.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bodø-mannen skal nå utredes for behandling med det amfetaminliknende stoffet Ritalin. I den meget spesielle dommen uttrykker herredsretten forventning til at den medisinske hjelpen skal redusere behovet for spenning i mannens kropp. Dermed vil også trangen til å naske forsvinne.

12 dommer

Det er ikke grov kriminalitet 46-åringen er dømt for, ifølge avisa Nordlands Framtid. Men naskingen er ille nok for dem som blir rammet. Nylig fikk 46-åringen sin 12. dom etter å ha tatt litt sjokolade og en videofilm. Straffen ble 30 dagers fengsel og 160 dagers samfunnstjeneste. Han må også betale en erstatning på 170 kroner.

Stjal flax-lodd

Tidligere er han ifølge Bodø-avisa dømt for å ha stjålet 750 kroner fra et pengeskap, en annen gang stakk han av med et flax-lodd med gevinst på 20 kroner. Like før jul i fjor ble han dømt for over 30 lovbrudd.
I retten framholdt mannen at han lider av sykdommen MBD og derfor søker til situasjoner med spenning. Han opptrer ofte slik at risikoen for å bli oppdaget er stor. Han har misbrukt amfetamin, og mener sjøl at dette stoffet lindrer naskemanien.