- Herregud! Akkurat da jeg trodde at denne saken ikke kunne bli mer bisarr

Høylytte utbrudd fra advokatene i rettssaken mot nabolagsvakten George Zimmerman.

FRUSTRERT: George Zimmerman (t.h) og forsvareren hans, Don West, under rettsaken som pågår i Sanford i Florida. Foto: EPA/GARY W GREEN / POOL
FRUSTRERT: George Zimmerman (t.h) og forsvareren hans, Don West, under rettsaken som pågår i Sanford i Florida. Foto: EPA/GARY W GREEN / POOLVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): De siste ukene har amerikanerne kunnet følge rettssaken mot nabolagsvakten George Zimmerman direkteoverført på fjernsyn. Han står tiltalt for drapet på Trayvon Martin (17) i Sanford i Florida 26. februar i fjor.

Saken fikk enorm oppmerksomhet over hele USA, og mange mente afroamerikanske Martin var et offer for grov diskriminering fra en som ville leke politimann. Selv president Barack Obama reagerte sterkt, og sa at dersom han hadde hatt en sønn, hadde han liknet på Martin. Først etter store nasjonale protester og press pågrep politiet Zimmerman og siktet ham for drap.

Nå vil påtalemyndigheten ha Zimmerman dømt for forsettlig drap, mens han selv hevder at han bare handlet i selvforsvar.

Utbrudd Fredag blir det trolig juryens tur til å vurdere om Zimmerman er skyldig.

Torsdag klarte ikke Zimmermans forsvarer, Don West, å holde frustrasjonen tilbake. Aktor ba nemlig om at juryen også skulle vurdere om Zimmerman burde dømmes for uaktsomt drap eller legemsbeskadigelse med døden til følge dersom de ikke mente han skulle dømmes for forsettlig drap.

- Herregud. Dette er et triks. Akkurat da jeg trodde denne saken ikke kunne bli mer bisarr, så prøver påtalemyndigheten å få ham dømt for legemsbeskadigelse basert på barnemishandling, utbrøt West henvendt til dommeren, Debra Nelson.

West ble tydelig sint fordi det kan være lettere å få Zimmerman dømt etter en av disse to paragrafene.

Til slutt valgte dommeren en delt beslutning. Hun ga beskjed om at juryen kunne vurdere uaktsomt drap, men ikke legemsbeskadigelse med døden til følge.

To versjoner Ingen andre var til stede da Zimmerman skjøt Martin.

Zimmerman og hans støttespillere mener Zimmerman møtte en aggressiv tenåring, at han ble fysisk angrepet og fryktet for livet sitt før han skjøt i selvforsvar.

Martins støttespillere mener Zimmerman fulgte etter ham fordi han var en afroamerikansk tenåring, at Zimmerman opptrådte aggressivt og provoserte ham, og at det var bevæpnete Zimmerman som skjøt den ubevæpnete Martin.

Aktor Bernie de la Rionda beskrev i sin sluttprosedyre Zimmerman som en som veldig gjerne ville være politimann, som feilaktig tok loven i egne hender, og som framprovoserte det dødelige møtet med Martin.

- En tenåring er død uten at det var hans egen skyld, men fordi denne mannen gjorde antakelser og handlet på dem. Dessverre, fordi antakelsene hans var gale, går ikke Trayvon Martin lenger rundt på denne jorda, sa de la Ronda.

Fredag vil Zimmermans forsvarere komme med sin sluttprosedyre før juryen går i dekning for å avgjøre om han er skyldig.

DREPT: Travon Martin var 17 år da han ble drept 26. februar i fjor. Foto: AP Photo/Martin Family
DREPT: Travon Martin var 17 år da han ble drept 26. februar i fjor. Foto: AP Photo/Martin Family Vis mer