Florida-guvernør

- Herregud, de forfølger Mikke Mus

Florida-guvernør Ron DeSantis straffer Mikke Mus & Co i Disney World etter at selskapet kritiserte en ny lov i delstaten, som mange kritikere kaller homofob.

ANGRIPER: Florida-guvernør Ron DeSantis straffer Disney etter at de kritiserte en lov han signerte. Han oppfattes som en av de største, potensielle utfordrerne til Donald Trump i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat i 2024. Foto: AP Photo/Butch Dill, File
ANGRIPER: Florida-guvernør Ron DeSantis straffer Disney etter at de kritiserte en lov han signerte. Han oppfattes som en av de største, potensielle utfordrerne til Donald Trump i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat i 2024. Foto: AP Photo/Butch Dill, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Disney World i Orlando er en av verdens mest populære turistdestinasjoner. Disney er også et av de private selskapene med flest ansatte i Florida. Likevel har den 43 år gamle, republikanske guvernøren valgt å gå til krig mot selskapet.

«Don't Say Gay»

Selskapets store forbrytelse er å kritisere en ny lov i Florida mange kritikere har omdøpt til «Don't Say Gay»-loven fordi den blant annet forbyr lærere å omtale seksuell orientering eller kjønnsidentitet fra barnehagealder og gjennom tredje klasse på barneskoler.

Aktivister som kjemper for skeives rettigheter i USA kaller loven homofob og har fått støtte fra store deler av samfunnet, blant annet Disney.

- Floridas HB 1557, også kjent som «Don't Say Gay»-loven, skulle aldri blitt vedtatt. Vårt mål som selskap er at loven blir opphevet av de folkevalgte, eller stanset i rettsapparatet. Vi vil støtte nasjonale og statlige organisasjoner som jobber for å oppnå det, skrev Disney i sin uttalelse 28. mars, ifølge CNBC.

Fjernet spesialavtale

Som straff signerte DeSantis fredag en lov som fjerner en spesialavtale Disney har hatt siden slutten av 1960-tallet, som i stor grad gir selskapet myndighet til å styre seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer