«Herregud! Det kjennes som vi kan puste igjen!»

Mads Gilbert jubler over FN-resolusjonen, men er skremt av ny bombing i dag tidlig. Blir i Gaza på ubestemt tid.

TRODDE HAN SKULLE UT: Dette bildet av Mads Gilbert ble tatt i går, da han og Erik Fosse ble forsøkt fraktet ut av Gaza. Men kolonnen deres ble hindret. Nå blir de i Gaza på ubestemt tid. Foto: Hamada Hamada
TRODDE HAN SKULLE UT: Dette bildet av Mads Gilbert ble tatt i går, da han og Erik Fosse ble forsøkt fraktet ut av Gaza. Men kolonnen deres ble hindret. Nå blir de i Gaza på ubestemt tid. Foto: Hamada Hamada Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): FNs sikkerhetsråd maktet i natt endelig å komme fram til en resolusjon om våpenhvile i Gaza, etter flere mislykkede forsøk.

Mads Gilbert, som fortsatt er i Gaza, er lettet over utviklingen. - Herregud! Det kjennes som vi kan puste igjen! skrev han i en epost som ble sendt til Dagbladet.no og flere andre medier.

- Vi fikk akkurat nyheten om at Sikkerhetsrådet har vedtatt en klar resolusjon om våpenhvile, og USA la ikke ned veto! skriver han.14 medlemmer av rådet stemte for resolusjonen, som krever øyeblikkelig stans i kampene, med påfølgende israelsk tilbaketrekning fra Gazastripen, der de har stått siden helga.

- Og nesten enstemmig! Det er nesten ikke til å tro, og vi tror det ikke før vi får se det, skriver han.Gilbert og legekollega Erik Fosse har vært verdens øyenvitner i Gaza, og fortalt om lidelsene de har sett mens de har jobbet på et sykehus i det krigsherjede området. Bombet falaffelrestaurantDe radikale legene har fortalt om voldsomme kamper og store lokale lidelser. I natt opplevde Gilbert at situasjonen var roligere.- Bombingen har stilnet nå, etter noen bombenedslag som kjentes som de var utafor vinduet. Nå er det bare vepsen som surrer på himmelen, skrev han i natt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer