- Herregud, for en skam

Den avsatte presidenten har mistet all støtte, også hos sine egne.

UTEN STØTTE: Alla Prokoratova har stemt på Viktor Janukovitsj to ganger. Hun ville ikke stemt på han en gang til. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
UTEN STØTTE: Alla Prokoratova har stemt på Viktor Janukovitsj to ganger. Hun ville ikke stemt på han en gang til. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEVASTOPOL (Dagbladet): Mens Viktor Janukovitsj nettopp er ferdig med sin pressekonferanse i Rostov ved Don i Russland, viser mange som tidligere støttet ham, en åpenlys, ja en engasjert, forakt for den tidligere presidenten.

- For en skam, herre gud - Jeg har stemt på Janukovitsj to ganger. Jeg ville aldri gjort det en tredje gang, sier Alla Prokoratova.

Hun er blant dem som daglig holder til utenfor byens rådhus. Sevastopol og Krim er gammelt Janukovitsj-land. Her, i denne russisk-dominerte delen av Ukraina, ble Janukovitsj oppfattet som garantisten for et tett forhold til Russland.

- Han må stilles for retten, roper en kvinne i gruppen av ytringsvillige mennesker som samler seg.

- Jeg hater ham, sier en annen.

- For en skam, herre gud, sier en tredje.

Korrupt og lite klok For menneskene på Krim er Janukovitsj for det første presidenten som ledet den mest korrupte administrasjonen i Ukrainas historie. Han er for det andre presidenten som mistet makten etter en serie lite kloke avgjørelser. Som han selv innrømmet på pressekonferansen så angrer han på at han ikke hadde styrke nok til å stå opp mot demonstrantene, som til slutt kastet ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer