- Herregud! Hva slags rettssystem har dere i Norge?

Mulla Krekars erkefiender i PUK er rasende over at tingretten vil løslate ham. De mener bevisene de har oppgitt til Økokrim er massive og troverdige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetssjefen i Kurdistans patriotiske union (PUK), Sarkawt Husen Jalal, er sjokkert over at bevisene og vitnene de har oppgitt til Økokrim og FBI ikke anses som troverdige overfor tingretten i Oslo.

PUK og Krekars gruppe Ansar al-Islam har vært hovedfiender i flere blodige feider de siste åra.

- Herregud! Hva slags rettssystem har dere i Norge? Mulla Krekar er emiren (lederen red.adm.) i Ansar al-Islam. Det betyr at alt gruppa hans gjør, må godkjennes og beordres av ham. Norge og resten av verden må snart forstå dette - spesielt i ei tid da bombene sprenges i stadig flere byer, sier han til Dagbladet.

Sarkawt mener Krekar fortsatt styrer sin gruppe via Internett - slik også Økokrim antyder i sin siktelse.

- Han er deres kommandant. Og domstolene i Norge må forstå at han ikke bare er en farlig mann for Kurdistan, men for hele verden, sier sikkerhetssjefen til Dagbladet. PUK har selv utformet en tiltale mot mulla Krekar. Denne, og alle bevis knyttet til den, er gitt videre til Økokrim og FBI. Materialet skal etter det Dagbladet kjenner til danne basis for den norske siktelsen mot mullaen.

SJOKKERT: Sarkawt Husen Jalal, i Kurdistans patriotiske union, er sjokkert over at bevisene og vitnene de har oppgitt om mulla Krekar til Økokrim og FBI ikke anses som troverdige overfor tingretten i Oslo.