ELEGANT: Hertuginna av Alba giftet seg i går med Alfonso Díez Carabantes. Foto: AP
ELEGANT: Hertuginna av Alba giftet seg i går med Alfonso Díez Carabantes. Foto: APVis mer

Hertuginne-bryllup i særklasse i Sevilla

Hertuginna av Alba giftet seg i Sevilla i går 85 år gammel, for tredje gang, 64 år etter sitt første bryllup, med en statsfunksjonær som er 24 år yngre henne. Og hun danset flamenco barbeint.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cayetana de Alba er hertuginne i særklasse, med 47 adelstitler og jordegods og palasser over hele Spania. Nå er hun gift med 61 år gamle Alfonso Díez Carabantes, som ennå ikke var født ved hennes første giftemål.

Hennes fulle navn er litt langt: María del Rosario Cayetana Paloma Alfonsa Victoria Eugenia Fernanda Teresa Francisca de Paula Lourdes Antonia Josefa Fausta Rita Castor Dorotea Santa Esperanza Fitz-James Stuart y de Silva Falcó y Gurtubay.

Bryllupet sto i kapellet i hennes Palacio de Dueñas midt i den gamle bydelen i Sevilla i går middag. Paret kom ut gjennom den store parken på eiendommen for å hilse på en frammøtt folkemasse, mange av dem iført T-skjorter påskrevet «Jeg elsker DQS» (DQS for «duquesa» - hertuginna). Og der ga hun seg til å danse flamenco barbeint.

Men til bryllupsmiddagen var det bare et trettitalls innbudte gjester, og noen av barna manglet. Hennes seks barn har lenge vært sterkt imot giftemålet, og de ville ha henne kjent utilregnelig.

- De vil ikke la meg gifte meg, men de skiller seg mer enn meg, klagde hun under familiestriden.

Cayetana, med ett av etternavnene, Fitz-James Stuart, fra Skottland, er ikke skilt, men to ganger enke. Hun har delt ut forskudd på arv til sine barn og barnebarn. Og det er lite som tilkommer ektemannen ved hennes død.

Palassene hennes ville mange muséer misunne henne. Der henger originaler av Francisco de Goya og Diego Velázques. Goya malte ei av hennes formødre. Der er det første europeiske kartet over Amerika, tegnet av Kristoffer Kolombus. Og der er det opprinnelige testamentet til kong Ferdinand den katolske. Men alt dette tilhører Stiftelsen Huset Alba, så ingen får forsyne seg over denne arven når hun måtte gå bort.

Cayetana de Alba skal være god for 3,5 milliarder euro. Men mye av det hun eier er uvurderlig og mye kan ikke selges for penger.

For bare et par år tilbake satt Cayetana i rullestol, men etter en operasjon har hun kviknet oppsiktsvekkende til. I sommer var hun avbildet i avisene i bikini på ei strand på øya Ibiza. Der har hun naturligvis også en romslig bolig.