Hest falt oppi kum, døde

Tragedie bak Vikingskipmuseet på Bygdøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En hest avgikk ved døden i kveld, etter å ha falt oppi en kum på Bygdøy i Oslo. Brannvesenet og dyrlege rykket ut til stedet, men kunne lite gjøre.

- Hesten har trolig ligget der en stund, og det ville neppe hatt noe særlig å si om vi hadde kommet dit fem minutter tidligere. Veterinæren fastslår at den døde av utmattelse, sier Rune Elstad, vaktkommandør ved Oslo brann- og redningsetat, til Dagbladet.

Det er uvisst hvordan hesten falt oppi kummen, som ligger noe skjult til bak Vikingskipmuseet på Bygdøy. Elstad opplyser at det var forbipasserende som til slutt oppdaget dyret i kummen og meldte fra klokka 21.56. Men da var det altså for seint å redde hestens liv.

Det er uklart hvorfor hesten falt oppi kummen. Lokket kan ha vært borte, eller det kan ha blitt skjøvet til side av hesten.

Hvem som eier den nå avdøde hesten, og hva den gjorde bak Vikingskipmuseet, er ikke brakt på det rene.

- Det eneste vi vet, er at hesten befant seg i en innhegning tilhørende Norsk folkemuseum. En patrulje er nå på stedet og innhenter opplysninger, sier Andre Kråkenes, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer