Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hest fikk panikk - måtte reddes ut av basseng

Ble hardt kvestet.

BEDØVD OG HEIST: Den skadde varmblodshoppa måtte til slutt bedøves og heises opp med kran. Foto: JONNY OLSEN
BEDØVD OG HEIST: Den skadde varmblodshoppa måtte til slutt bedøves og heises opp med kran. Foto: JONNY OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En hest satt i flere timer fast i et svømmebasseng i Røyken etter at den fikk panikk og flyktet. Den er alvorlig skadd, ifølge politiet.

- Meldingen kom inn klokka 14.30, fra Transet mellom Røyken og Spikkestad. Hesten sto på stallen da den ble skremt av et vindkast, forteller operasjonsleder Knut Larsen ved Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

På sin flukt løp hesten, ei varmblodshoppe, gjennom et gjerde, før den havnet i svømmebassenget i nærheten.

- Bassenget var tildekket av en duk, så hesten trodde sikkert den gikk ut på fast grunn, sier politimannen.

Politiet og brannvesenet jobbe på spreng for å berge hesten, og måtte til slutt rekvirere assistanse fra Røykens nabokommune Askers brannvesen, som stilte med ei heisekran.

Operasjonsleder Larsen opplyser at hesten har skader i ett eller flere bein og tenner samt kuttskader.

I 17-tida var hesten heist ut av vannet etter å ha blitt bedøvet. Den er nå tilbake på stallen og har fått tilsyn av veterinær.

I NØD: Hesten trodde trolig bassenget, som var tildekket, var fast grunn, og hoppet uti. Der ble den stående i flere timer. Foto: TOR KEISER
I NØD: Hesten trodde trolig bassenget, som var tildekket, var fast grunn, og hoppet uti. Der ble den stående i flere timer. Foto: TOR KEISER Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling