En iransk tjenestemann viser fram herrefrisyrer som er offisielt godkjent av Irans kulturdepartement. Foto: Mohsen Rezaii/REUTERS/SCANPIX
En iransk tjenestemann viser fram herrefrisyrer som er offisielt godkjent av Irans kulturdepartement. Foto: Mohsen Rezaii/REUTERS/SCANPIXVis mer

- Hestehale er uislamsk

Irans kulturdepartement gjør sitt beste for å veilede iranske menn i god frisyre. En rekke hårsveiser har fått godkjentstempelet, men hestehalen, den må vike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Irans kulturdepartement gjør sitt beste for å veilede iranske menn i god frisyre. En rekke hårsveiser har fått godkjentstempelet, men hestehalen, den må vike.

Velfrisert, kort hår er det som gjelder i Irans veiledning til hårsveiser godkjent av kulturdepartementet.

- De foreslåtte frisyrene er inspirert av iranernes ansiktsfarge, kultur og religion og islamsk lov, sier Jaleh Khodyar, som er leder for Anstendighets- og slørfestivalen, som går av stabelen senere i juli.

Der skal de nye fristyrene presenteres for folket. I tillegg vil en katalog snart bli publisert.

- Vi er glade for at Irans regjering har støttet oss i utviklingen av disse frisyrene, sier Khodyar ifølge nyhetsbyrået ILNA.

Flere frisører i Iran skal ha blitt stengt eller straffet de siste årene for å ha gitt kundene sine «dekadent vestlig hårklipp».

(NTB)