Hestehandel?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vårt Land sier nei takk til regjeringens nye opplegg til fordeling av pressestøtten. Det er en holdning vi tar hatten av for siden avisa dermed gir avkall på halvannen million kroner. Redaktør Helge Simonnes advarer mot å tukle med pressestøtten. Det vil med sikkerhet ende med at den forsvinner, sier han.
  • Regjeringen kuttet 15 millioner kroner i pressestøtten. Men for at det ikke skal kuttes likt for alle, brukes kriteriet «riksdekkende meningsbærende» og slik skånes Dagsavisen Arbeiderbladet, Nationen, Klassekampen og Vårt Land. Man behøver ikke å være ondsinnet for å lure på om det ikke er aviser som er spesielt vennlig stemt overfor kulturministeren som vernes. Redaktør Simonnes har sett faren for at hele ordningen stemples som en politisk vennetjeneste.
  • Pressestøtten er en viktig del av et kulturpolitisk byggverk som står i fare for å ødelegges. Vi tror på Anne Enger Lahnsteins forsikringer om at hun vil kjempe for at dette ikke vil skje. Da kreves det både prinsipiell og praktisk ryddighet.