Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hestejentene (11 og 13) ble påkjørt bakfra

- En kjempetragedie, sier lensmannen i Aurskog Høland.

 PÅKJØRT BAKFRA:  Politi på ulykkesstedet ved Bjørkelangen i går ettermiddag. Ulykkesbilen nærmest politifolkene kom fra sletta i bakgrunnen på bildet, og kjørte på hesten og jentene bakfra like før 60-skiltet. Treningsvogna ligger ute på jordet til høyre. FOTO: DANIEL DALE LAABAK/TIPSER.NO.
PÅKJØRT BAKFRA: Politi på ulykkesstedet ved Bjørkelangen i går ettermiddag. Ulykkesbilen nærmest politifolkene kom fra sletta i bakgrunnen på bildet, og kjørte på hesten og jentene bakfra like før 60-skiltet. Treningsvogna ligger ute på jordet til høyre. FOTO: DANIEL DALE LAABAK/TIPSER.NO. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hesten med de to jentene på 11 og 13 år, som begge er døde, ble påkjørt bakfra av bil mens de var ute på treningstur på fylkesvei 229 i Bjørkelangen i Akershus, opplyser lensmann Svein Engen i Aurskog Høland til Dagbladet i formiddag.

Han leder etterforskningen etter den tragiske ulykken som har satt dypt preg i lokalmiljøet.

- Dette er en kjempetragedie. Kriseteamet i Aurskog-Høland kommune har tatt grep fra i går for å hjelpe jentenes pårørende og sjåføren som kjørte på dem, sier lensmannen til Dagbladet.

- Er de dødelige skadene påført av hesten, som har blitt skremt etter påkjørselen og sparket bakut?

- Det kan jeg ikke si noe om nå. Først må vi se obduksjonsrapportene og få vite hva som skjedde rett etter påkjørselen, sier lensmann Svein Engen til Dagbladet.

Sjåføren av ulykkesbilen, en mann i 40-årene fra lokalmiljøet, er også sterkt preget av tragedien.

Han er ennå ikke formelt avhørt.

Blodprøve - Det er rutinemessig tatt blodprøve av sjåføren, og førerkortet er beslaglagt. Han er også rutinemessig, foreløpig siktet for uaktsom kjøring. Politiet har ingen umiddelbar grunn til å tro at det dreier seg om kjøring i ruspåvirket tilstand, sier lensmann Sveuin Engen til Dagbladet.

Bilen, en Volkswagen varebil, skal gjennom en teknisk undersøkelse mandag.

Det var glatt veibane da ulykken skjedde like etter klokka 14 lørdag, men politiet kan ennå ikke fastslå om føret hadde noen medvirkende årsak til ulykken.

Fra 80 til 60 Mange trener hest på denne veistrekningen, og de to venninnene var på tur i treningsvogn, en såkalt roadcart, med en hest som står oppstallet i nærheten av ulykkesstedet. 

Hesten ble ikke alvorlig skadd.

- Påkjørselen skjedde på en strekning med 80 kilometers fartsgrense like før fartsgrensen går ned til 60, opplyser lensmann Svein Engen til Dagbladet.

Det var ingen øyenvitner til selve påkjørselen.

Ifølge lensmannen var to vitner avhørt pr. tidlig søndag ettermiddag.

- Den ene er en bilfører som kjørte forbi jentene og hesten like før ulykken, sier lensmann Engen.

Store skader De to jentene ble i går ettermiddag fløyet til Oslo universitetssykehus Ullevål med Sea King-redningshelikopter, bevisstløse og med store skader.

Den yngste døde ved 02-tiden natt til i dag. 11-åringen og familien bor på Aulie i Nes, nabokommune til Aurskog Høland.

Den 13 år gamle jenta, som døde ved 10-tiden i formiddag, kommer fra lokalmiljøet der ulykken skjedde.