Hestekrangel ved drømmehuset

Anne Geelmuyden selger gjerne huset sitt i Lommedalen til Märtha. Likevel har hun prøvd å velte planene til Märthas venn om en rideskole på nabotomta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet erfarer er Geelmuyden og interessentene Märtha og Ari inne i sluttforhandlinger om et salg. Eiendommen i Burudveien ligger perfekt til for paret, den er totalskjermet for innsyn.

Og, på nabotomta: Planer for et eget ridesenter, hvor den hesteinteresserte prinsessen kan leie stallplass like ved sitt eget hjem.

Her skal prinsessens hestevenn og en av Norges fremste sprang-ryttere, Geir Gulliksen, drive rideskole. Men planene kan bli veltet. Og den som spenner bein er Anne Geelmuyden, samme kvinne som prøver å selge huset sitt til Märtha. Da kommunen ga Gulliksen tillatelse i februar i år, klaget Geelmuyden på vedtaket.

Etter det Dagbladet erfarer var grunnen at hun fryktet det ville bli vanskelig å selge huset dersom et ridesenter ble nabo.

«Stor sjenanse»

Geelmuyden skriver i sin klage til Bærum kommune at ridesenteret «vil være til stor sjenanse for de nærmeste naboene». Hun reagerer på at det skal settes opp «en overdimensjonert» ridehall i et område som «fremstår som en rolig plett». Slik Geelmuyden har oppfattet situasjonen skal det kjøres 50 rideelever til og fra i «løpet av noen ettermiddagstimer hver dag». Dette synes hun ikke noe om, fordi veien opp til anlegget ikke takler mer trafikk enn i dag. Altså de som skal på tur i marka. Eller på golfbanen like ved. Selgeren er også bekymret for «det rike dyrelivet som finnes i denne randsonen mellom bebyggelse og marka». Hun avslutter brevet med at «mange deler min oppfatning».

Klagen ble avvist av kommunen, og arbeidet skal være startet.

Men saken ligger fortsatt på fylkesmannens bord, fikk Dagbladet opplyst i går kveld.

Ridevenn

Eieren av nabogården, Øystein Johansen, vil bygge en ridehall med plass til 44 hester i senteret. Han skal drive avl, ha ridebane og et basseng til hestene. Gårdens inntekter har vært dårlige i det siste, og i et brev til kommunen skriver Johansens advokat at dersom ridesenteret ikke kan bygges, må gården legges ned.

Sprangrytter Geir Gulliksen har ridd sammen med prinsessen og skal etter planen drive rideskole i senteret:

- Erfaringer fra andre steder har jo tvert om vist at det er veldig mange som ønsker å bo i nærheten av et ridesenter, sier Gulliksen til Dagbladet.

- Jeg antar at prinsessen er klar over planene mine, sier han.

- Slik jeg kjenner Märtha, er hun en veldig ukomplisert person. Så vanlig som det går an å bli for noen på det nivået der. Så jeg tror ikke det blir noen problemer om hun blir nabo til senteret.

Dagbladet møtte i går ettermiddag prinsessen på Slottsplassen, i forbindelse med at hun frontet gårsdagens internasjonale brystkreftaksjon.

Vi gjengir for ordens skyld hele vårt intervju:

- Vil prinsessen kommentere sine boligplaner?

- Nei.

Heller ikke Anne Geelmuyden eller Øystein Johansen ønsket å kommentere saken i går.

RIDESENTER: Her på nabotomta er planene lagt for et ridesenter med plass til 40 hester. Arbeidet skal allerede være i gang. <P>Foto: Jon Terje H. Hansen<!--/BTEK2--><!--BTEK3--> VIL KJØPE: Märtha Louise var i går travelt opptatt med å markere den internasjonale brystkreftdagen og Rosa sløyfe-aksjonen på Slottsplassen. På Dagbladets spørsmål om hun ville kommentere sine <P>boligplaner, svarte prinsessen kontant: - Nei. <!--FOTO--> <!--/FOTO-->
DRØMMEHUSET: Huset og tomta i Burudveien i Lommedalen er Märtha og Aris drømmehus. De er nå i sluttforhandlinger om et salg. <!--FOTO--> <!--/FOTO--><!--/BTEK1--><!--BTEK2-->
MÄRTHAS HESTEVENN: Geir Gulliksen vil drive rideskole på nabotomta. <!--FOTO--> <!--/FOTO--><!--/BTEK0--><!--BTEK1-->