Hestemassakre avverget: Går med på å gi bort hestene

Mattilsynet varslet tvangshenting av syv hester på Bunes gård utenfor Tromsø. Nå har eierne gått med på gi dem bort.

HENTET HESTENE:  Familien på Bunes gård i Tromsø har gått med på å omplassere de syv hestene som krangelen sto om. I dag ble hestene hentet. Foto: Vidar Dons Lindrupsen / Nordlys
HENTET HESTENE: Familien på Bunes gård i Tromsø har gått med på å omplassere de syv hestene som krangelen sto om. I dag ble hestene hentet. Foto: Vidar Dons Lindrupsen / Nordlys Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):- Vi fikk beskjed på fredag om at eierne har valgt å omplassere syv hester frivillig, sier Torkjell Andersen, regionsdirektør i Mattilsynet Troms og Finnmark til Dagbladet.Dagbladet har tidligere skrevet at Familien Dybwad Ryeng på Bunes gård utenfor Tromsø har fått pålegg om å redusere hesteholdet fra 17 til 10 dyr.

Fristen for å effektuere vedtaket gikk ut på fredag.

Far på gården, Asle Ryeng (69), har tidligere varslet i Dagbladet at han vil avlive alle 17 hestene dersom Mattilsynet møter opp. Han har også sagt at de vil bli nektet adgang til gården.

Før helga varslet Mattilsynet at en tvangshenting ville komme «ganske snart», men nå har altså konflikten løst seg.

- Beste utgang I dag ble hestene hentet fra Bunes gård. Dagbladet har hittil ikke fått kontakt med Ingeborg Dybwad Ryeng som uttaler seg på vegne av familien.

Andersen i Mattilsynet er glad for at eierne valgte å gå med på å omplassere hestene.

Dersom konflikten hadde fortsatt - uten at eierene hadde gått med på en frivillig omplassering - måtte Mattilsynet ha sørget for at hestene ble avlivet.- Det er klart at denne løsninga er den beste vi kunne få i den situasjonen som har oppstått. Da slipper vi å tvangshente hestene, men bare kontrollerer at det er ti hester igjen på gården som er vedtaket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer