Hestene blir hentet og tvangsslaktet fredag

- Ikke aktuelt. Mattilsynet er kjent med konsekvensene, sier hesteeier Ingeborg (22).

ALLEREDE SLAKTET:  Ingeborg Dybwad Ryeng på omstridte Bunes gård 18. april i år mellom hoppa Saphir (hvit bless) og hingsten Sir Lancelot. Sir Lancelot er av av de fire hingstene på gården som ble slaktet tidligere i mai. I dag varslet Mattilsynet at sju hester blir hentet fredag til tvangsslakting fordi  Ingeborg og foreldrene ikke godtar at de blir flyttet til et annet hjem. Foto: Privat.
ALLEREDE SLAKTET: Ingeborg Dybwad Ryeng på omstridte Bunes gård 18. april i år mellom hoppa Saphir (hvit bless) og hingsten Sir Lancelot. Sir Lancelot er av av de fire hingstene på gården som ble slaktet tidligere i mai. I dag varslet Mattilsynet at sju hester blir hentet fredag til tvangsslakting fordi Ingeborg og foreldrene ikke godtar at de blir flyttet til et annet hjem. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Eierfamilien bak det omstridte hesteholdet utenfor Tromsø avslo ved svarfristens utløp i dag å rette seg etter Mattilsynets siste krav om å sørge for at sju av de 17 hestene på gårdene Bueng og Ryeng umiddelbart blir satt i pensjon til andre.

Dermed kan det bli konfrontasjoner når dyrevernmyndighetene kommer med slakteribilen fredag for å hente sju av hestene til avliving.

- Mattilsynet har nå ferdigbehandlet denne saken, og familien har fått beskjed om at vi kommer med dyretransport og effektuerer vedtaket denne fredagen, sier regiondirektør Torkjell Andersen i Mattilsynet i Troms og Finnmark til Dagbladet.

- Nødvendig utstyr og folk - Er dere forberedt på fysisk motstand?

- Vi går ikke ut med hvordan vi har tenkt å gjennomføre vedtaket. Vi kommer med utstyr og folk som er nødvendig for å løse oppgaven, sier dyrevernsjefen i de to nordligste fylkene.

Som regiondirektør er han satt under sterkt press fra Stortingets talerstol av landbruksminister Lars Peder Brekk om å få løst konflikten rundt det betente hesteholdet en gang for alle.

Statsråden har kritisert sin egen etat i nord for sendrektighet i denne saken, og ba tidligere i år om direkterapportering med krav om at saken skulle være løst innen 15. mai.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer