Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hestene er reddet

Rundt hundre hester ble ledet inn i sikkerhet i Nederland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Redningsmenn på hesteryggen fikk i ettermiddag ledet rundt hundre hester inn til trygg grunn. Hestene var fanget i tre døgn på grunn av store vannmasser som truet med å flommet over beiteområdet deres, og forandre jordet til en øy.

19 hester døde av drukning eller utmattelse i løpet av de tre dagene. Men resten ble reddet i dag da fire kvinner klarte å ri ut til dyrene og lede dem tilbake til tørt land. Alle hestene unntatt én, fulgte villig med inn til land.

Vannstanden hadde nå sunket såpass at hestene kunne vasse inn til tryggheten. Mange av dem bykset ut i galopp da de kjente trygg grunn under hovene.

- Det fungerte perfekt, sier brannmannen Jacob Prins til AP.

Den siste hesten ble leid inn av redningsmannskapene. Den kollapset inne på land og fikk hjelp av veterinær.

- Den var bare utmattet og vil trolig komme seg, sier Prins.

20 føll ble reddet ut med båter på onsdag, men siden ble vannstanden såpass lav at båtene ikke kunne reise ut til dyrene. Også det nederlandske forsvaret ble kalt ut for å gjøre et forsøk på å redde dem på onsdag, men måtte gi opp.

Nederlandske myndigheter sendte ut varsler om flom allerede på tirsdag, og hestenes eier kan vente seg et søksmål fra landets dyrevernforening, som mener han skulle reddet dyrene unna området før stormen.

FASCINERT LANDET: Nederlandske medier har fulgt hestenes drama på nært hold siden de ble fanget av stormen for tre dager siden. I dag ble de ledet inn på trygg grunn. Foto: Scanpix
FASCINERT LANDET: Nederlandske medier har fulgt hestenes drama på nært hold siden de ble fanget av stormen for tre dager siden. I dag ble de ledet inn på trygg grunn. Foto: Scanpix Vis mer
LOKKET HESTENE: Fire kvinnelige ryttere fikk ledet hestene inn til land. Vel inne brøt flere av hestene ut i galopp.