Hestenes-prisen til Linn Ullmann

HAUGESUND (Dagbladet): Dagbladets Linn Ullmann fikk Arne Hestenes' Journalistpris ved avslutningen av årets filmfestival i Haugesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisen, som deles ut for femte gang, skal være en oppmuntring for talentfulle unge journalister som arbeider innenfor portrett- og kulturjournalistikk.

Tradisjonen tro var årets prisvinner lokket til Haugesund under dekke av andre ærender. En fullstendig overrumplet Ullmann mistet helt det talent hun skulle belønnes for, nemlig sin formuleringsevne, da juryformann Eirik Moe for en fullstappet kinosal avslørte hvem vinneren var.

Et knapt hørlig «tusen takk» var alt hun fikk ytret.

Særpreget

Linn Ullmann er spaltist, litterturkritiker og kulturreporter i Dagbladet - men, som juryen påpeker: «Langt fra noen blåkopi av Arne Hestenes.»

Eirik Moe trakk likevel fram to likhetstrekk mellom Hestenes og Ullmann, som har vært viktige for årets avgjørelse:

- For det første har hun utviklet sin egen særpregede stil og er svært bevisst i sin språkbruk. For det andre viser hun, basert på god fagkunnskap, en glødende interesse for det hun skriver om. Dette engasjementet må smitte over på og fenge leserne, sa Moe - som er leder av Institutt for journalistikk.

Stipend

Det er dette instituttet som står bak prisen, sammen med Den Norske Filmfestivalen og Dagbladet. Vinneren får et diplom og et stipend på 20000 kroner.

Tidligere vinnere er Vetle Lid Larssen, Vibeke Røiri, Anne Hoff og Hallgeir Opedal.