Het høst

18,5 herlige plussgrader i sjøen i går. Bente Fodstad kunne ikke motstå fristelsen. I september-sommeren var hun slett ikke alene på badestranda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er helt praktfullt, sier Bente. Hun var ute på en lang svømmetur fra Hukodden i Oslo i går, og koste seg så stort at hun ombestemte seg da hun var på vei opp av vannet.

- Nei, jeg må være uti litt lenger. Det må nytes så lenge vi kan, sier 54-åringen. Hun hadde selskap av flere hundre solhungrige osloborgere på stranda i går, og vannet var behagelig varmt med 18,5 grader.

25 pluss

Makstemperaturen på Østlandet, hele 25 grader, ble imidlertid notert på Lillehammer.

Haakon Melhuus ved Meteorologisk institutt sier at sør- og østlendinger kan se fram til flere fine sommerdager de nærmeste dagene.

- Det har vært uvanlig høye snitt-temperaturer i det siste. Også nettene er varmere enn normalt, sier Melhuus.

Høsten kommer

Lenger nord i landet begynner derimot høsten å få et grep. I Trøndelag og Møre og Romsdal dalte temperaturene med over ti grader fra fredag til lørdag.

- Det har sammenheng med at vi på Værnes noterte rekordhøy temperatur fredag, hele 27,9 grader, sier Haakon Melhuus. Da var trønderne velsignet med gode fønvinder som bidro til sommerværet.

Også nordlendinger må belage seg på høst framover. Litt nedbør og sørvestlig kuling, er meteorologens melding.

Men med sine 10- 12 grader ligger også Nord-Norge over normalen for september-temperaturer - noe som burde kjennes som en god trøst.