SOMMER: Flere i steder i landet var temperaturene på mandag godt oppe på 20-tallet.

Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
SOMMER: Flere i steder i landet var temperaturene på mandag godt oppe på 20-tallet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / DagbladetVis mer

Het vår i sør og øst

To steder i landet viste gradestokken hele 24,2 plussgrader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets høyeste temperatur i Norge så langt i år ble målt to steder mandag. I Asker i Akershus og Landvik i Aust-Agder viste gradestokken hele 24,2 plussgrader.

- Det er ekstremt høye temperaturer til å være den 20. april, sier vakthavende meteorolog Börje Johansson ved Meteorologisk institutt til NTB.

Han slår fast at Landvik, som ligger i Grimstad kommune, og Asker dermed har målt den høyeste temperaturen så langt i år.

Temperaturen på 24,2 grader er imidlertid noen grader unna den absolutte varmerekorden for april. Den innehas av Sarpsborg i Østfold, hvor det 27. april 2000 ble målt 27 grader.

Mandag var det Aust-Agder, Telemark og den sørlige delen av Østlandet som hadde de høyeste temperaturene, opplyser Johansson.

Samme dag kunngjorde værtjenesten Weather Services International (WSI) at den venter temperaturer over normalen i Skandinavia i mai, juni og juli.

- En varm og tørr sommer ventes i Skandinavia, det østlige og sørøstlige Europa og det vestlige Russland, sier sjefmeteorolog Todd Crawford i WSI i en pressemelding.

WSI beskriver seg selv som verdens ledende leverandør av vær-drevne forretningsløsninger.

(NTB)