Hete dager!

Norske mann i hus og hytte: Sol, sol og atter sol i hele landet. Hele uka!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Det etableres et høytrykk som vil skape strålende dager over hele landet fra og med onsdag, sier meteorolog Camilla Holmebakken i Storm Weather Center.

Hun kliner til og lover minst 27 brennhete grader enkelte steder på Østlandet. For Vestlandet kan hun garantere opp mot 25 svettegrader, mens indre strøk av Troms og Finnmark kan glede seg til over 22 varmegrader.

-  Nå er det bare for alle å finne fram grillen og brette opp skjorteermene. Finværet starter i sør og kryper seg nordover. Onsdag vil det dekke hele landet, sier hun.

Jarl Andersen i Meteorologisk institutt (MET) sier det mer nøkternt: -  Det blir mye pent vær i hele landet denne uka.

Nordisk hetebølge

Det er meteorologispråk for supersommer! Han garanterer sol til og med lørdag, men tror søndag antakelig blir solrik den også.

Camilla Holmebakken advarer likevel mot enkelte ettermiddagsbyger, men det er bare fint, ifølge meteorologen.

-  Ettermiddagsbyger er bare et godværstegn! Det er varm luft som stiger, og som blir avkjølt. Dermed faller det ned igjen som regn. Det er bare på grunn av det fine været.Bengt Michelsen i Cirrus Weather Center sier det ikke kommer til å bli liknende tilstander som Sør-Europa har hatt i det siste.

-  Det blir nok ikke så varmt som det har vært i Sør-Europa, og det vil ikke vare like lenge. Og det er kanskje like greit? Kall det gjerne en nordisk hetebølge! sier han.

Best i nord

Solstrålene starter i sør, men vil strekke seg raskt nordover. Knallsola vil treffe Nord-Norge onsdag.

-  Høytrykket blir liggende i Barentshavet og vil holde seg gjennom hele helga og over i neste uke. Det vil stråle i Nord-Norge lenge, sier Michelsen.

-  Men søringene må belage seg på en kjøligere og mer trist værtype fra søndag, sier Holmebakken.

PARKERTE: Arild Solli Knudsen (28) har tatt pause fra eksamenslesing i Trondheim, og tilbrakte mandagskvelden i parken «Idioten» i Oslo med kjæresten Marianne Tøsse (24). De grillet, slappet av og leste, men ikke eksamensbøker.