Hete Diana- brev i retten

LONDON (Dagbladet): Striden om prinsesse Dianas kjærlighetsbrev fortsetter. Nå krever James Hewitt, som britisk presse har døpt «herr Kødd», å få de 62 stjålne brevene utlevert fra Dianas dødsbo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

James Hewitt var major i den britiske hær og ble sendt til Golfkrigen, etter at han og prinsesse Diana var blitt kjærestepar.

Hun sendte ham en rekke kjærlighetsbrev mens han var i krigssonen. Hewitt tok vare på alle brevene.
Da kjærlighetseventyret var over, ba Diana ham brenne brevene.
Det gjorde han ikke, i stedet skrev han en avslørende bok om forholdet til Diana. Boka såret henne dypt fordi detaljerte beskrivelser av samleier og utdrag av brevene ble gjengitt. Nå har Hewitts siste elskerinne, Anna Staiano Ferretti, stjålet brevene og forsøkt å selge dem til Mirror-avisene for 150000 pund (1,8 millioner kroner).

Mirror leverte brevene til Kensington Palace og de er overtatt av Dianas stiftelse, hvor blant andre hennes mor, Frances Shand-Kydd, sitter som medlem. Stiftelsen nekter å gi fra seg brevene.

Det er helt klart at prinsesse Diana ønsket brevene makulert og aldri offentliggjort. Stiftelsen stoler ikke på den tidligere majoren James Hewitt, som har utlevert til offentligheten detaljer om kjærlighetsforholdet. Han på sin side hevder at brevene tilhører ham:

- De er en del av mitt liv. De betyr så mye for meg. Jeg har aldri forsøkt å selge dem eller vise dem fram. Det er løgn at jeg planlegger å selge brevene, sier Hewitt til Sunday Telegraph.

Han er for tida i Spania.