Hete følelser i svensk regjering

«Vi er forelsket i hverandre!» Dette var ordlyden i en pressemelding skoleministeren og finansministeren i Sverige sendte ut i natt. Ministerene skilles nå fra sine respektive ektemaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ryktene om et forhold mellom svenskenes finansminister Erik Åsbrink og skoleminister Ylva Johansson har lenge florert både i og utenfor det sosialdemokratiske miljøet. I natt bestemte topp-politikerene seg for å offentliggjøre sin kjærlighet.

«På bakgrunn av mange spekulasjoner vil vi offentlig bekrefte at vi er forelsket og at vi har informert vår statsminister og våre nærmeste medarbeidere om dette. Vi skal nå skilles fra våre tidligere partnere, men har ingen planer om å flytte sammen.Dette er en vanskelig prosess, og vi vil ikke kommentere vårt privatliv nærmere.»

Ylva Johansson har vakt oppsikt med sitt kjærlighetssliv tidligere. Kort tid etter at hun som en av tidenes yngste ble valgt inn i Riksdagen, ble hun sammen med den 23 år eldre venstrepolitikeren Bo Hammar. De har i dag tvillinger sammen. Hammar har tidligere uttalt at han har tatt det meste av ansvaret for hjem og barn, mens fruen har styrt Sverige.

Finansminister Erik Åsbrink har tre barn i tenårene med journalist Anne-Marie Lindgren.

Det har lenge gått rykter om at den svenske finansministeren og skoleministeren har et forhold, og i natt valgte de forelskede selv å gå ut med en noe spesiell pressemelding om kjærlighetsforholdet. Noe for Clinton?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer