Coronaviruset:

Hetebølge får tusenvis til å bryte reglene

- Du har makt til å redde liv, skriver Californias guvernør Gavin Newsom. Likevel strømmer lokalbefolkningen til strendene.

TUSENVIS: Lørdag var Newport Beach i California fullstappet med mennesker tross myndighetenes advarsler. Foto: Michael Heiman/Getty Images/AFP
TUSENVIS: Lørdag var Newport Beach i California fullstappet med mennesker tross myndighetenes advarsler. Foto: Michael Heiman/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gradestokken har bikket tjue grader i California denne helga. De høye temperaturene har fått flerfoldige mennesker til å bryte ordren om å holde seg hjemme.

Fredag og lørdag var både Newport Beach og Huntington Beach i California fullstappet med tusenvis av mennesker. Det skriver Sky News.

Gavin Newson, guvernør i California, erkjente at mange ville nok bli fristet til å ta turen til kysten, men håpet likevel at flere ville følge ordrene fra staten.

- California kan bare fortsette å flate kurven hvis vi blir hjemme og holder fysisk distanse. Du har makt til å bokstavelig talt redde liv, skrev han på Twitter.

Flere stengte strender

Politiet i Pacific Grove så seg nødt til å stenge Lovers Point-parken og stranda, rett og slett fordi området ble overfylt med mennesker som ikke overholdt de satte restriksjonene som følge av Covid-19.

I San Diego ble tre personer arrestert for brudd på helseordrene etter at de protesterte mot stengingen av strendene.

Også i Los Angeles ble myndighetene nødt til å stenge både strender, stier og lekeplasser for å holde folk unna. Politiet sørger for at forbudet blir holdt ved å drive patruljering i området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer