Hetebølgen: - Ikke gjør noe kriminelt før mandag

Millioner av mennesker har fått kjenne på brennhete temperaturer denne helga.

VARMT: Flere søkte til vannkilder for å kjøle seg ned i New York i helga. Foto: Yana Paskova/Getty Images/AFP
VARMT: Flere søkte til vannkilder for å kjøle seg ned i New York i helga. Foto: Yana Paskova/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Store deler av USA har nemlig vært rammet av en hetebølge denne helga, der temperaturen har nådd 38 grader. Det har trolig føltes enda hetere på grunn av høy luftfuktighet.

Ifølge The Independent har varment kostet minst seks mennesker livet.

I New York ble det erklært unntakstilstand, og myndigheter over hele USA har oppfordret folk til å prøve å holde seg nedkjølt og hydrert. Flere festivaler og store arrangementer har blitt avlyst som følge av hetebølgen.

USAs meteorologiske institutt kalte varmen «trykkende og farlig». Politiet i Braintree, Massachusetts, valgte derimot å gå litt mer lekent til verks da de advarte folk mot varmen:

- Å gjøre noe kriminelt i denne ekstremvarmen, er veldig farlig. Bli hjemme, skru airconditionen på full guffe, se hele sesong tre av Stranger Things, lek med FaceApp-en, øv på karate i kjelleren. Så ses vi igjen mandag, når været er kjøligere, skriver de på Facebook.

Unntakstilstand

Altså oppfordrer de folk som måtte ha tanker om å gjøre noe kriminelt om å utsette dette til mandag. Det var for øvrig først ventet at den ekstreme heten skulle gi seg søndag kveld, men det viser seg nå at den også holder stand mandag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer