Hetebølgen avtar i neste uke

Temperaturene faller godt ned på 20-tallet i store deler av Sør-Norge neste uke. Samtidig blir det fare for snø og sludd lenger nord.

SØRENGA: Lørdag åpnet kommunen opp Sørenga for bading igjen. Neste uke kan det bli kjøligere. Video: Emilie Rydning Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Med sine 31,9 grader var Hakadal i Akershus landets varmeste sted lørdag. Så høye temperaturer blir det neppe tidlig i neste uke, ifølge meteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt.

Han melder om et temperaturfall på rundt 10 grader mellom søndag og tirsdag på Østlandet.

– Det store bildet er at det fortsatt blir mye fint vær i Sør-Norge, men at temperaturene faller. Det blir varmest søndag, før temperaturene faller med rundt 5 grader på mandag. Tirsdag og onsdag blir kjøligst med temperaturer på rundt 20 grader, sier Walløe.

På Vestlandet har ikke varmebølgen vært like kraftig. Derfor blir heller ikke temperaturnedgangen like stor som på Østlandet

– Det synker noe, men i stor grad vil temperaturen holde seg over 20-grader, sier Walløe om forholdene i fylker som Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane.

Muligheter for snø

Værendringen kommer som følge av kjølig luft fra nord, forteller meteorologen. Den kjølige lufta har allerede i stor grad truffet Trøndelag, der temperaturene lørdag var på rundt 20 grader, for så å synke til rundt 15 på søndag. Deretter blir det temperaturer på ned mot 10 grader tidlig i neste uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer