Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hetebølgen fortsetter

Også de neste dagene blir det hett over hele landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riktignok kan en og annen tordenbyge forstyrre sommeridyllen, men meteorologene mener sola vil dominere værbildet også de neste ti dagene.

- Det vil bli varmt og sommerlig over hele landet, sier daglig leder Bengt Michelsen i Cirrus Weather Center som har utarbeidet et tidagersvarsel for Dagbladet.

Også femdagersvarselet fra Meteorologisk institutt og tidagersvarselet fra svenske SMHI gir grunn til optimisme: Hetebølgen vil vare. Tidligere i uka spådde meteorologene at godværet ville vare enda lenger.

- I mai varslet vi høyere sommertemperaturer enn normalt for juni, juli og august, og foreløpig har vi ikke hatt høyere gjennomsnitt. Jeg tror vi beregnet riktig, så det vil si at det i resten av juli og august må bli varmt for å dra opp snittet, sier Olav Erikstad ved Meteorologisk institutt.

Varmest i dag

Bergenserne kunne i går feire varmeste julidag på hundre år. Bare 0,1 grad fra historisk rekord.

- Det ble målt 31,8 grader der i juni 1947 og nå er det målt 31,7 grader, sier meteorolog ved Storm Weather Center, Olav Krogsæter.

Han mener det er gode sjanser for tropenetter for bergenserne.

Men det er ikke bare i Bergen det er godvær. I går passerte gradestokken 30 grader på hele 20 steder rundt omkring i landet. Tirsdag var det julirekord i Saltdal i Nordland med 32,1 grader. Og meteorologene har mer på lur. I morgen klasker de til med 30 grader i Trondheim.

Men dagen i dag blir trolig enda bedre:

- Det blir sannsynligvis den varmeste dagen i sommer. Vi har hatt det like varmt disse dagene, som det har vært på hundre år. Så det skal litt til for at det skal bli like varmt seinere i sommer, sier han.

Best i Midt-Norge

Selv om det blir gode temperaturer over helga de fleste stedene, kan det være lurt å ha paraplyen parat fra i morgen av.

- I Sør-Norge vil det bli fare for regn og torden i helga, sier Krogsæter, som likevel varsler fortsatt høye temperaturer.

Men i neste uke ville han dratt nordover for å nyte finværet.

- Skulle jeg dratt et sted for å finne sol og varme i neste uke, så hadde det blitt til Trøndelag eller Helgeland. Der blir det finvær, sier Krogsæter.

Daglig leder Bengt Michelsen i Cirrus Weather Center mener sommerværet er spesielt.

- Det er sjeldent at så store deler av landet opplever så bra vær samtidig, sier han.

Selskapet varsler vedvarende sommervær og høye temperaturer så langt inn i framtida de tør å spå.

LYSTIG SOMMERTID: Tor-Erik Sæland (15) fra Oslo trenger en avkjølende dukkert på badeplassen Foten i Fredrikstad, mens Fredrikstad-jenta Anette Berg (16) holder seg på land.