Skremt av dødssommeren i 2003:

Hetebølgen i Europa kan føre til nye dødsfall: - Helvete er på vei

En rekordvarm hetebølge har truffet kontinentet, og Frankrike er blant landene som har iverksatt flere tiltak.

PARIS: Det meldes om temperaturer opp mot 40 grader og svært høy luftfuktighet i den franske hovedstaden. Video: NTB Scanpix. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Meteorologene advarte forrige uke om en potensiell rekordvarm hetebølge som var i ferd med å treffe deler av Europa. Nå er den kommet for fullt.

- Temperaturer opp mot 37 grader preget Tyrkia søndag. Denne uka blir det enda hetere, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Kristian Gislefoss, til Dagbladet.

Han forteller at heftige grader opp mot 40-tallet forventes å inntreffe kontinentet. Og ifølge meteorologen ser det ut til å fordele seg jevnt utover uka.

- Det blir gode muligheter for å oppleve 40 grader på reisefot nå, sier han.

Varmest i Tyrkia og Spania

Hetebølgen når opp til Tyskland, og det ser ut til at Vest-Europa får den varmeste lufta. Gislefoss peker ut to land som klare temperatur-vinnere.

- Tyrkia og Spania peker seg ut. De ligger godt plassert innenfor den røde sonen. Men det blir ikke så mye «kaldere» andre steder, sier han.

Han forteller at den varmeste dagen vil finne sted litt varierende. I Madrid ser det ut til at varmen vil nå maksimal fredag, mens i Paris, vil den toppe onsdag.

Luftfuktigheten vil bli like voldsom - noen steder kan temperaturen føles som hele 47 grader, ifølge The Guardian. Den spanske TV-meteorologen Silvia Laplana advarer mot skyhøy varme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer